Hosszabb gondolatmenetek - Szerethetetlen


Nem kell, hogy a múltad határozzon meg, a tegnap elmúlt, és a ma is elmúlt. (...) Szóval te ki szeretnél lenni holnap? Ez, barátom, csakis rajtad áll.

Sherry Gammon: Szerethetetlen

Sziasztok! Ez a legelső bejegyzésem, remélem tetszeni fog. Jó szórakozást! :)

Ez a történet felhívja valamire a figyelmünket. Olyan dologra, ami tönkre tudja tenni az embert egy életre. A történetnek nem a humor a fő vonala, de néhol akad benne egy-egy viccesebb rész, poénkodós karakter.
Fülszöveg: A ​tizenhét éves Maggie Brown kiugró arccsontjával és karikás szemével a kábítószeres modellek mintapéldánya lehetne. Maggie problémáját azonban nem a drogok, hanem az anyja jelenti. A lány ráadásul egyre jobban belegabalyodik Seth Prescottba, az új srácba a suliban, és attól fél, hogy a fiú is cserben fogja hagyni, mint mindenki más. Seth Prescott a rendőrség beépített embereként került a Port Fare High iskolába, de munkája dacára beleszeret Maggie-be. Miközben Seth azon fáradozik, hogy a New York állambeli Port Fare-t megszálló szadista drogdílereket kifüstölje a kisvárosból, a hajsza halálosra fordul, és Maggie élete is veszélybe kerül. Seth és Maggie önmagukat is megismerik humorral tarkított, összetört szívekkel övezett, romantikus útjukon, és eközben a világuk mindörökre megváltozik.

Vélemény:
Ennek a könyvnek az alapját a kábítószerek, az alkohol és a fizikai,lelki bántalmazás adja. Megtudhatjuk, milyen is az élet egy alkoholistával és mi súlyosabb esetben az alkoholizmus következménye, olvashatjuk milyen veszélyes, ha összetűzésbe kerülsz olyan emberekkel, akiket a kábítószerek a hatáskörükbe vontak, tehát a szerző megpróbál elrettenteni azoktól a dolgoktól, amik kárt okozhatnak neked, de még a körülötted élő emberekre is hatással lehet.
Megjelenik a sorok közt a külső miatti elítélés és a féltékenység is. Utóbbi is hathat úgy ránk akár egy méreg. Csak megkeseríti az életünk és nem leszünk boldogok, ha folyton csak a máséra figyelünk, akármi legyen is az.
Nagyon jól felépítette az író az átmenetet, a bizalmatlanságot Maggie részéről, aztán pedig megadta a lánynak a reményt egy jobb életre Seth oldalán. Tetszett, ahogy a fiú mindenáron gondoskodni, segíteni akart Maggie-n. Imádtam Boker és Cole karakterét. A poénkodó, csipkelődő rendőr és a szerencsétlen, de fantasztikus doki személyében.
Sherry rávesz, hogy még csak eszedbe se jusson a kezedbe venni a kábítószert, felhívja a figyelmedet az alkohollal való mértékletességre és arra, hogy ha valaki nem kap sehonnét szeretetet az összeroppan az élet súlya alatt. Te is, ha látod, hogy valaki kiéhezett néhány kedves szóra, add meg neki, mert nem tudhatod neked mikor lesz szükséged ugyan azokra a szavakra.
Kedvenc karakterek: Boker, Maggie, Cole, Seth
Borító: 5/5 Szívszaggató látvány mégis szép. Amint megláttam beleszeretem. Rettenetesen jól visszaadja azt a 404 oldalt.
Kedvcsináló részletek:
-Egy menedék kellett neki a vihar elől, egy hely, ahol biztonságban érezheti magát, és valaki, aki megnyugtathatja, hogy senki sem szerethetetlen.

– Tudod, meglep, hogy elférünk hárman az autódban.
– Hárman? Úgy hiszem, csak ketten vagyunk.
– Én, te és a túlméretezett egód. Az három.

Virág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése