Book Tag- Újévi Fogadalmak

Sziasztok! Ma egy book taget hoztam, amire Tomcsik Nóri és Réta, a HaBár, a könyves kocsma bloggere is kihívott. Ezúttal is köszönöm nekik. Réta válaszait IDE kattintva elolvashatjátok. Ebben a bejegyzésben megtudhatjátok néhány olvasási tervemet 2018-ra. Jó olvasást! 


1. Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle.
Egyértelműen M.G. Brown. Már régóta nézegetem a megjelent könyveit és csoportokban is többször láttam, hogy tetszett az olvasóknak, így már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet. Van még jó pár író, akitől olvasnék, de rá vagyok az egyik legkíváncsibb.

2. Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni.
Kerstin Gier-től Az álmok második könyve. Még 2016-ban megkaptam anyukáméktól Karácsonyra, de félbe hagytam, mert elég vontatottnak találtam, viszont a történetre kíváncsi vagyok, szóval mindenképp el fogom olvasni.

3. Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni.
Ettől a hónaptól kezdve én is csatlakoztam molyon az NK bookclub-hoz, ahol minden hónapban elolvasunk két klasszikus közül legalább egyet. Januárban Philip K. Dick-től az  Álmodnak-e ​az androidok elektronikus bárányokkal? és Robert Louis Stevenson Dr. ​Jekyll and Mr. Hyde van terítéken. Ezek közül lesz valamelyik, amit el fogok olvasni, de még nem tudom sajna melyik. Nagy valószínűséggel az első.

4. Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni.
Sarah J.Maas-től az Üvegtrónt. Most olvasom a Viharok Birodalmát, viszont az első részt már ehhez képest régen olvastam és szeretném kicsit felfrissíteni a sztori elejét.

5. Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni végre.
Gabriella Eld-től a Remények Jordan számára. Csak szeptember óta várólistás, miután az első részt befejeztem, de ez az ami leginkább érdekel a várólistás könyveim közül. IDE kattintva olvashatjátok róla a véleményem.

6. Egy jó vastag könyv, amit beterveztél.
Sarah J. Maas-től a Köd és harag udvara. Együtt érkezett a Viharok Birodalmával és valami eszméletlen vastag mind a kettő. Más már nem is fért volna abba a dobozba, amiben küldték. Már alig várom, hogy olvashassam.

7. Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél.
Tomcsik Nóra. Már nagyon el akarom olvasni Az új idők hőseit, ami elvileg nyár eleje körül jelenik meg. Egy csoportban Nóri rengeteg részletet rak ki és mind nagyon jó. Alig várom, hogy végre a polcomon lehessen a többi mellett.

8. Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén.
Igazából Karácsonyra az egyetlen, akitől könyvet kaptam az saját magam. A fentebb már említett Viharok Birodalmát és a Köd és harag udvarát vettem meg és mindkettőt szándékomban áll hamar elolvasni.

9. Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2018-ban fogsz.
Nem jut eszembe ilyen. Amit szeretnék elolvasni sorozatot abba már belekezdtem.

10. Egy megkezdett sorozat, amit be fogsz 2018-ban fejezni.
Tavi Katától a Sulijegyzetek sorozat. Nem rég jelent meg a befejező kötet és már nagyon érdekel, hogy végződik a sorozat.

11. Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?
Igazság szerint nem tervem van, csak egy listám. 1-2 hónapja írtam össze a könyveket, amiket egy kicsit is kedvem van elolvasni, de ez nem csak 2018-ra van, hanem ahogy haladok. Több, mint 80 tételes és nem hiszem, hogy ennyi könyvet elolvasnék egy év alatt…de ki tudja.

12. Bármilyen egyéb célkitűzés?
Hát írhatnám ide a jobb évvégi bizonyítványt, de az minden évben célkitűzés…
Leginkább az, hogy tudjam rendszeresen írni a blogomat és minnél több emberre ismerkedjem még az eseményeken, amikre mostanság eljárok. Ja és idén is szeretnék kijutni a Könyvfesztiválra, amin tavaly voltam először a legjobb barátnőimmel és mindannyian nagyon jól szórakoztunk.


Kihívottaim: A valóságon túl bloggere és Krencz Nóra

Virág